ملاس انگور یکی از ملاس های معروف باستانی است که برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. در این میان ملاس انگور فواید و خواص جادویی بسیاری برای خانم ها دارد. ملاس انگور بهترین انتخاب در فصل زمستان است زیرا بدن برای گرم ماندن به انرژی بیشتری نیاز دارد.
ملاس انگور یک محصول مغذی است. بنابراین، برای کسانی که بسیار لاغر و ضعیف هستند یا به دنبال یک بیماری یا جراحی طولانی مدت ضعیف شده اند، به شدت توصیه می شود.
مصرف ملاس انگور باعث تقویت بدن، رفع ضعف عمومی و رفع ضعف احشایی می شود. باید ملاس انگور را با شیر گاو و پودر بادام مخلوط کنید و روزی دو یا سه لیوان از این خاصیت بنوشید.
- بیشتر بخوانید: شیره توت
خواص و فواید بی نظیر ملاس انگور
فواید ملاس انگور برای کودکان و نوجوانان:
بدن کودکان و نوجوانان برای رشد خود به چندین نیاز تغذیه ای نیاز دارد. مصرف ملاس انگور توسط کودکان و نوجوانان، کالری و مواد مغذی ضروری برای رشد آنها را تامین می کند. بنابراین مصرف ملاس و شیره انگور برای کودکان و نوجوانان ضروری است.
فواید ملاس انگور برای روده و معده:
یکی از تاثیرگذارترین فواید ملاس انگور خاصیت پاک کنندگی آن است. مصرف ملاس انگور اوره و اسیدهای بی مصرف بدن را دفع می کند. بنابراین روده و معده را از باقیمانده ها پاک می کند. علاوه بر این، خواص شیره انگور و جوانه گندم و ملاس انگور برای جلوگیری از اتساع بسیار زیاد است و به شکل قابل توجهی به خون سازی کمک می کند.
فواید ملاس انگور برای پوست:
ملاس انگور ویتامین ها و مواد مغذی زیادی برای پوست دارد. ماساژ دادن مستقیم ملاس انگور روی پوست، لک ها را از بین می برد و پوست را لیفت می کند. بنابراین از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند.
برای درمان لک های پوستی، فقط باید ملاس انگور را به تنهایی یا مخلوط با نمک روی نقاط خاصی ماساژ دهید. در صورت مشاهده هر گونه آبسه می توانید ملاس انگور را با هالیهوک آب پز مخلوط کنید. علاوه بر این، این محصول برای از بین بردن ادم ناشی از اسمک مفید است.
جالب اینجاست که از عصاره ملاس انگور در چندین محصول آرایشی استفاده می شود.
شیره انگور یا خرما
فواید ملاس انگور برای درمان کم خونی:
طب سنتی توصیه می کند برای کاهش و درمان کم خونی و حفظ سلامتی از ملاس انگور همراه با غذا، به عنوان شیره یا در کنار بیشتر تنقلات استفاده کنیم.
- بیشتر بخوانید: شیره انجیر
فواید ملاس انگور در دوران بارداری:
یکی از راهکارهای پزشکی برای پیشگیری از خونریزی در سه ماهه اول بارداری، مصرف ملاس انگور است. همانطور که قبلا ذکر شد، ملاس انگور دارای مواد مغذی بسیاری است که تأثیر مثبتی بر سیستم تولید مثل، به ویژه بر عملکرد تخمدان زنان باردار دارد.
برخی دیگر از فواید ملاس انگور برای درمان بیماری ها:
ملاس انگور به همراه میوه خشک حاوی آنتی اکسیدان های ضروری است که تاثیر بسزایی در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله یرقان، یرقان، نوراستنی، دردهای روماتیسمی، بیماری های عروقی دارد. می توانید از ملاس انگور یا نوشیدنی ملاس انگور (ملاس انگور محلول در آب) به عنوان درمان انسداد عروق استفاده کنید.
برای درمان یرقان یا یرقان باید ملاس انگور را با کمی سرکه مخلوط کرده و مصرف کنید. استفاده از مخلوط ملاس انگور و کمی پودر زعفران به کاهش استرس و نوراستنی کمک می کند. استفاده از ملاس انگور با انجیر و شنبلیله درد قفسه سینه را کاهش می دهد و سرفه های شدید را سرکوب می کند.
اگر ملاس انگور یا نوشیدنی ملاس انگور با Ruta graveolens (گیاهی از نوع مرکبات) مصرف شود، به درمان صرع کمک می کند. علاوه بر این، مخلوط ملاس انگور و چای به سختی سنگ کلیه و مثانه را از بین می برد.
نکته: برای تهیه چای تقریباً 20 گرم بریل را در یک لیتر آب بریزید و به مدت هفت ساعت روی حرارت متوسط قرار دهید.
- بیشتر بخوانید: شیره خرما
در خرید ملاس انگور به چه نکاتی باید توجه کرد؟
- طعم ملاس انگور
طعم ملاس انگور درست شبیه انگور است. با خوردن یک قاشق ملاس انگور باید طعم انگور را حس کنید. در حالی که بسیاری از انگورهای شیرین در تهیه ملاس انگور استفاده می شود، واقعا شیرین است.
2. رنگ ملاس انگور:
یکی از راه های اصلی تشخیص ملاس انگور واقعی رنگ آن است. رنگ ملاس انگور از ملاس خرما روشن تر است. به عبارت دیگر رنگ ملاس انگور واقعی باید قهوه ای فندقی یا فندقی اخرایی باشد.
به خاطر داشته باشید که حرارت مستقیم رنگ محصول را تغییر می دهد. معمولاً ملاسهایی که به روشهای سنتی تهیه میشوند دمای بالا را تحمل میکنند و در نتیجه رنگ مایل به سیاه تیره دارند.
3. خلوص ملاس انگور:
در تهیه ملاس انگور از نوع خاصی از خاک سفید استفاده می شود. استفاده از خاک سفید، اسیدیته انگور را از بین می برد و از طعم ترش ملاس انگور جلوگیری می کند. برخی از تولیدکنندگان ملاس را به طور کامل فیلتر نمی کنند و ممکن است مقداری گرد و غبار در ملاس آنها دیده شود.
4. ضخامت ملاس انگور:
در طی فرآیند جوشاندن ملاس انگور، شیره انگور با دم کشیدن بیشتر رطوبت خود را کاهش می دهد تا طول عمر ملاس انگور افزایش یابد و در نتیجه شرایط بهتری برای نگهداری آن فراهم شود. در تهیه سنتی ملاس، با بررسی ضخامت ملاس، پختن ملاس را به صورت تجربی متوقف میکردند. در حالی که در روش های صنعتی ضخامت توسط دستگاه مشخص می شود و جوشیدن به طور خودکار متوقف می شود.