شیره ی انگور که نتیجه ی فرآوری انگور با روش های خاص می باشد، ترکیبی غنی از عناصر مورد نیاز برای بدن است. یکی از شهر های پیشتاز در تولید این شیره، اراک می باشد. باغات انگور در سراسر این شهر پرورش می یابد و محصول آن برای تولید انواع شیره انگور، به کار می رود. قیمت فروش عمده شیره انگور اراک، بسیار مناسب و مقرون به صرفه است. ادامه ی مطلب را برای کسب اطلاعات بیش تر، پیگیری نمایید.
انواع شیره انگور ایران
در ایران، ارقام مختلفی از انگور پرورش داده می شود که همین امر سبب تولید انواع شیره انگور از نظر مزه و طعم می شود. از نظر رنگ و ظاهر نیز دو نوع شیره ی انگور معمولی (که غالبا قهوه ای رنگ بوده) و شیره ی سفید وجود دارد. غلظت شیره انگور سفید در مقایسه با شیره انگور معمولی بیش تر است. انواع شیره می تواند خاصیت های متعددی داشته باشد. برخی از این خواص شامل موارد زیر است:
- شیره ی انگور، انرژی زا است و برای برطرف نمودن ضعف عمومی بدن مناسب می باشد. افرادی که از این مشکل رنج می برند و یا دوره ی نقاهت را می گذرانند، مصرف این شیره به آن ها توصیه می شود.
- کم خونی که امروزه بین افراد مختلف جامعه به ویژه کودکان و زنان باردار متداول شده است، با مصرف پیوسته ی آن، رفع می شود. شیره یک جایگزین مناسب برای قرص های آهن می باشد.
- عملکرد کبد به عنوان یک عضو حساس و تاثیر گذار بر سلامتی افراد، با استفاده از شیره ی انگور بهبود می یابد.
- گرفتگی ها و انسداد در بدن را از بین می برد.
- کالری شیره، خیلی بالا بوده و می تواند به عنوان یک میان وعده و حتی غذای کامل و مقوی، مورد استفاده قرار گیرد.
- انواع ویتامین ها از جمله ویتامینهای A، B، C در این شهد وجود دارد.
- عناصری هم چون فسفر، کلسیم، آهن و منیزیم نیز در آن زیاد است.
- برای تهیه ی شربت می توان از این شیره استفاده کرد.
- قابلیت تحمل سرما در فصول زمستان را در افراد مختلف افزایش می دهد.
- شیره انگور، خاصیت ضد نفخ دارد. بعد از مصرف مواد غذایی نفاخ می توان از آن استفاده کرد.
- در درمان زردی یا همان یرقان، بسیار موثر می باشد.
- در تقویت مغز و رفع سردی آن کمک می کند.
- سیستم عصبی فرد مصرف کننده را تقویت می کند.
- در از بین بردن کک و مک صورت نیز می توان از شیره ی انگور استفاده کرد.
- التهاب ناشی از ضربه نیز با ضماد کردن این شیره، بر محل مورد نظر بهبود می یابد.
- ترکیب این شیره با گل ختمی را می توان روی آبسه یا دمل مرهم کرد تا به راحتی سر باز کند.
- برای کاهش میزان اوره و اسید های مضر، به خوبی عمل می کند.
- درد های ناشی از نقرس را کاهش می دهد.
- هضم غذا را آسان تر کرده و روده ها را پاک سازی می کند.
روش های تولید شیره انگور در اراک
غالب ترین روش های تولید شیره انگور در اراک، شیوه های سنتی است که محصول نهایی آن ها نیز از نظر بهداشتی، کاملا مورد تایید و از نظر طعم و مزه، مطلوب می باشند. طی یک فرآیند زمان بر، شیره انگور تهیه و به مرحله ی مصرف می رسد. بدین ترتیب که ابتدا انگور های برداشت شده از سطح باغات را به طور کامل شست و شو می دهند و به کمک دستگاه های خاص، آب آن را می گیرند. برای اینکه فرایند آبگیری بهتر انجام شود، از قبل آن را به طور کامل له می کنند.
آب انگور استخراجی را در یک ظرف بزرگ جمع آوری می کنند و سپس با توجه به حجم آب انگور، مقداری خاک مخصوص که به خاک شیره یا خاک سفید معروف است، به آن اضافه می کنند.
این محلول به مدت چند ساعت در حالت سکون باقی می ماند تا خاک موجود در آن به طور کامل ته نشین شود. اگر این اتفاق رخ ندهد، مجددا مقداری خاک به آن اضافه کرده و کمی آن را حرارت می دهند. گفتنی است که خاک قبل از اضافه شدن به آب انگور باید حرارت ببیند.
- بیشتر بخوانید: شیره خرما
با ته نشینی محلول، آب زلال شده ی آن را برداشت کرده و در یک ظرف دیگر ریخته. نهایتا در یک ظرف مسی با یک شعله ی مناسب آب را حرارت می دهند تا به غلظت مناسب برسد و شیره انگور آماده شود. هر چه مقدار آب انگور کمتری در ظرف ریخته شود، رنگ آن روشن تر خواهد شد.
برای تهیه ی شیره ی سفید، نیز از همین شیوه استفاده می شود. علاوه بر این در کل مدتی که آب انگور روی شعله است، باید آن را هم زد. غلظت نهایی شیره ی سفید نیز زیاد است. شیره های تولید شده در بسته بندی های مختلف در بازار عرضه می شوند و به صورت کیلویی و عمده به فروش می رسند که قیمت شیره انگور به صورت عمده و کیلویی بسیار مناسب تر از بسته بندی شده می باشد.
بهترین شیره انگور کجا تولید می شود؟
در پاسخ به این سوال که بهترین شیره انگور در کجا تولید می شود باید گفت اراک به خاطر کیفیت انگور های خود، شیره های مرغوبی را تولید و برای عرضه در سراسر کشور آماده می کند. در تولید شیره انگور مرغوب، از نیرو های کارامد و با تجربه استفاده می شود که به کلیه ی نکات لازم برای تولید یک محصول با کیفیت تسلط دارند. از دیگر خواص این محصول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابلیت تحمل سرما در فصول زمستان را در افراد مختلف افزایش می دهد.
- شیره انگور، خاصیت ضد نفخ دارد. بعد از مصرف مواد غذایی نفاخ می توان از آن استفاده کرد.
- در تقویت مغز و رفع سردی آن کمک می کند.
- سیستم عصبی فرد مصرف کننده را تقویت می کند.
- در از بین بردن کک و مک صورت نیز می توان از شیره ی انگور استفاده کرد.
- التهاب ناشی از ضربه نیز با ضماد کردن این شیره، بر محل مورد نظر بهبود می یابد.
- ترکیب این شیره با گل ختمی را می توان روی آبسه یا دمل مرهم کرد تا به راحتی سر باز کند.
- برای کاهش میزان اوره و اسید های مضر، به خوبی عمل می کند.
- درد های ناشی از نقرس را کاهش می دهد.
برای خرید شیره انگور سیاه باید به کیفیت، نوع بسته بندی و تاریخ انقضاء آن توجه نمود.
- بیشتر بخوانید: شیره انجیر
راهنمای خرید شیره انگور اصل
برای خرید شیره انگور اصل، باید به کیفیت، ظاهر و طعم آن دقت کنید. شیره ی انگور اصل، از انگور های با کیفیت تهیه می شود. از این رو خوشمزه و دارای شیرینی مناسبی می باشد. در تولید شیره انگور، از خاک شیره ی مرغوب استفاده می شود. هیچ نوع کدری در شیره ی انگور مرغوب دیده نمی شود و ماندگاری آن نیز بسیار بالا بوده و تا مدت ها می توان از آن نگه داری کرد.
- بیشتر بخوانید: شیره توت
این مرکز نیز شیره ی انگور اراک را به صورت عمده و کیلویی و با قیمتی مناسب عرضه می کند. برای این منظور می توانید سفارش خود را ثبت نمایید و با خرید عمده، از تخفیفات ویژه ای برخوردار شوید. اطمینان از اصل بودن محصول نیز امتیاز دیگری است که از شیوه ی خرید نصیب شما خواهد شد.